واردات شمش طلا

شمش طلا محبوب‌ترین نوع طلا برای نگهداری به عنوان سرمایه‌گذاری است، زیرا فروش آن به طور کلی آسان است و ارزش خود را به خوبی حفظ می‌کند. واردات شمش طلا به ایران توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی به هر میزان برای مصارف تجاری یا غیرتجاری مجاز بوده و به صورت شمش استاندارد و طبق کلیه قوانین و مقررات مربوطه خواهد بود. بر اساس مصوبه 9 بهمن 1401 بانک مرکزی، تسهیلات متعددی برای واردات طلا به کشور فراهم شده است که جذابیت این صنعت را برای اشخاص و تجار دوچندان کرده است.

شرایط واردات شمش طلا

قوانین واردات شمش طلا در ایران بدین صورت است که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند مجوز واردات طلا را به بانک‌های ایرانی بدهد. بانک‌ها نمی‌توانند تعهداتی برای فروش طلا به مبلغی بیش از نرخ تعیین شده انجام دهند. ارزش کل طلای دارایی هیچ یک از بانک‌های ایرانی به طور معمول نباید بیش از ده درصد سرمایه ذخایر تخصیص یافته آن بانک باشد مگر در شرایطی خاص و با تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند این امر انجام بپذیرد. همچنین طلای وارداتی توسط بانک‌ها باید به صورت شمش بوده و علائم استاندارد سنجشگران بین المللی مورد قبول بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را نیز داشته باشد.

واردات شمش طلا

به منظور کنترل بازار طلا و همچنین برای اطلاع از میزان و نحوه واردات شمش طلا به ایران فرم‌های اظهارنامه توسط بانک مرکزی تهیه می‌شود و در اختیار گمرک ایران قرار می‌گیرد. گمرک‌ها می‌بایست آماده باشند، این فرم در سه نسخه است و یک نسخه از این اطلاعات را به طور منظم برای بانک مرکزی اسلامی جمهوری ایران ارسال می‌کنند. صادرات اشیای ساخته شده با هر میزان از طلا، توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با بررسی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجاز است اما صادرات شمش و سکه طلا به هر شکلی ممنوع است. مگر اینکه توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران انجام شود.

 در قانون ایران، این آیین نامه و همچنین آیین نامه‌های ابلاغی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در خصوص واردات و صادرات طلا به طور کامل رعایت می‌شوند. صادرکنندگان حقیقی و حقوقی اشیاء طلا موظف هستند تعهدات خود را تسویه کنند. بدین معنی که با واردات به همان مقدار از فلزات صادر شده در قالب‌های استاندارد مقدار ذخایر در نظر گرفته شده کشور را در محدوده تعیین شده قرار دهند. همانند سایر کالاهای وارداتی و صادراتی ارز آور که توسط اشخاص به بانک مرکزی بفروش می‌رسد، می‌توان شمش های طلا را نیز به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران فروخت.

خدمات واردات شمش طلا

از دیرباز تا امروز، طلا نه فقط به عنوان زیورآلات بلکه عاملی مهم و تاثیرگذار در اقتصاد کشور است. همانند ذخایر ارزی در کشور، ذخایر طلا نیز بسیار با اهمیت است. به منظور تنظیم بازار، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند مستقیماً یا از طریق سیستم بانکی برای واردات طلا و همچنین خرید و فروش این فلز اقدام کند. با توجه به شرایط تسهیل شده واردات مندرج در مواد 12 و 24 قانون صادرات و واردات جمهوری اسلامی ایران، واردات به خصوص برای شرکت‌های دارای پروانه معتبر و به شرط حفظ ذخیره و طلای کشور امکان پذیر است. هدف از وضع این قوانین، افزایش واردات طلا جهت افزایش ذخایر طلای کشور است.

لازم به ذکر است، برای واردات شمش طلا می‌توانید از طریق شرکت‌های معتبر تجاری و واردکننده، اقدام به واردات طلا کنید. شرکت بازرگانی گسیل کالای شرق بیش از 20 سال سابقه فعالیت در زمینه خدمات بازرگانی را داراست که، شما حتی نیازی به سفر به کشوری دیگر برای واردات شمش طلا ندارید و تمامی مراحل از خریداری شمش طلا گرفته تا بسته بندی و ارسال محموله‌ها و همچنین اخذ مجوزهای لازم از گمرک، توسط شرکت بازرگانی گسیل کالای شرق انجام خواهد شد.

واردات شمش طلا به ایران

واردات طلا از کشورهایی مانند امارات، سوئیس و آلمان، از منظر اقتصادی برای اقتصاد کشورمان، ایران بسیار مفید است. دلیل اصلی این امر، ذخیره طلا و ارز کشور می‌باشد. به منظور نیل به این هدف قوانین و مقررات مربوط به واردات طلای خام بسیار ساده و قابل انجام است و تنها نیاز به اخذ مجوز بانک مرکزی و تعدادی از مجوزهای گمرکی دارد. به همین منظور افرادی که در حوزه واردات طلا فعالیت می‌کنند از مابقی هزینه‌های مربوط به واردات معاف خواهند شد. امارات به یکی از بهترین مکان‌‌ها برای خرید فلزات گرانبها تبدیل شده است. امارات شهری شناخته شده با متمایزترین بازارهای طلا در سراسر جهان است.

قیمت طلا در امارات بر اساس ارزش‌های بین المللی طلا است که قیمت گذاری ثابت را در هر فروشگاه تضمین می‌کند. از آنجایی که قیمت طلا در ایران همچنان در نوسان است، خریداران طلا در امارات ممکن است از کاهش قیمت سود برده و واردات شمش طلا از امارات مقرون به صرفه باشد. از این رو، آن‌ها می‌توانند طلا را با کمترین نرخ ممکن خریداری کنند. همچنین قوانین امارات، جهت صادرات طلا به سایر کشورها بسیار تسهیل شده است. به طوری که صادرات طلا، دومین تجارت سودآور صادراتی پس از صادرات نفت در این شهر به شمار می‌رود.

این مسئله و در کنار آن، نزدیکی به ایران و پایین بودن هزینه های حمل و نقل، سبب شده تا سود واردات طلا از امارات برای واردکنندگان طلا به میزان قابل توجهی بالا باشد. سوئیس نیز 22.6 درصد از کل واردات طلا در سراسر جهان در سال 2022 را به خود اختصاص داد و بر اساس ارزش، بزرگترین واردکننده طلا در جهان بوده است. شمش طلا با حداقل عیار ۹۵۵ و حداکثر عیار ۹۹۹.۹۹ تولید می‌شود. در واقع شمش‌هایی که در کشور سوئیس طراحی و تولید می‌شوند تحت عنوان شمش‌های سوئیسی رایج هستند.

در بین مصنوعات طلا، شمش‌ها بیشترین میزان خلوص را دارا هستند و در بین شمش‌های مختلف نیز شمش‌های سوئیسی معمولاً از خلوص بالاتری برخوردارند. در همین راستا واردات شمش طلا از سوئیس می‌تواند یک گزینه ایده‌آل باشد. با توجه به مصوبه 9 بهمن 1401 بانک مرکزی، شرایط واردات طلا در ایران تا حد زیادی تسهیل شده است.

بر این اساس شرط الزام به گشایش اعتبار اسنادی برای واردات طلا حذف شد و از این به بعد، وارد کنندگان می‌توانند با استفاده از کلیه روش‌ها و ابزارهای پرداخت اقدام به واردات طلا کنند. در ضمن محدودیت به کارگیری از محدودیت‌های ارزی که برای واردکنندگان طلا وجود داشت، برداشته شده و به کارگیری این منابع به دست آمده از صادرات دیگران و یا خود برای واردات طلا فراهم شد که این موضوع فرصت بسیار مناسبی برای واردکنندگان طلا می‌باشد.

دیدگاه ها

فهرست مطالب