صادرات پلاستیک

اهمیت صادرات محصولات پلاستیک برای اقتصاد جهانی بر هیچ یک پوشیده نیست. صادرات محصولات پلاستیکی، نایلون‌ها و نایلکس‌ها به طور گسترده‌ای به کشورهای همسایه صورت می‌گیرد. این محصولات در بخش‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کار باعث افزایش تبادلات تجاری بین ایران و کشورهای همسایه و گسترش کسب و کار می‌شود. همچنین صادرات محصولات پلاستیکی ظرفیت تولید کشورهای همسایه را بالا برده و سبب ارتقای نوآوری می‌شود. در ادامه به نحوه صادرات پلاستیک در ایران و صادرات آن به تعدادی از کشورهای همسایه می‌پردازیم.

مراحل صادرات پلاستیک

برای صادرات مواد پلاستیکی باید با استراتژی‌های بازار آشنایی پیدا کنید. اینکه بازارهای خارجی و بین‌المللی را بشناسید، به شما کمک خواهد کرد تا مشتریان ویژه خود را بیابید. همچنین می‌توانید با خریداران ایده‌آلی در کشورهای موردنظرتان بحث و گفت وگو کنید. برای اینکه بتوانید مواد پلیمری و پلاستیک را صادر کنید باید مراحلی را بگذرانید. روش صادرات پلاستیک عبارت است از:

  1. بازاریابی، پیدا کردن مشتری و کسب اطلاعات کاملی در خصوص قیمت و سودآروی محصول
  2. طی کردن مراحل قانونی و کسب مجوزهای لازم
  3. قیمت‌گذاری محصول برای صادرات
  4. دریافت تمامی مدارک موردنیاز برای صادرات به کشور مقصد
  5. بسته‌بندی و کسب مجوز از سازمان بهداشت، استاندارد و جهاد کشاورزی
  6. کسب گواهی تایید کننده کیفیت کالا
  7. امور گمرکی که شامل قرارداد حمل و بیمه کالا، گواهی بازرسی، تعیین ارزش گمرکی و صدور فاکتور می‌شود.
  8. انتقال وجه و ارسال کالا

مراحل صادرات پلاستیک

صادرات پلاستیک به ترکیه

ترکیه یکی از کشورهای همسایه است که در زمینه مبادلات تجاری ارتباطات قوی با ایران دارد. همچنین این دو کشور از لحاظ آداب رسوم و مباحث اقتصادی نیز شباهت‌های زیادی دارند. همین امر باعث شده تا ایران بهتر بتواند در زمینه صادرات پلاستیک با همتایان ترک خود کار کند. یکی از مواردی که سبب می‌شود ترکیه برخی از محصولات پلاستیکی را وارد کند، نداشتن ذخایر نفتی است؛ از این رو محصولات پلاستیکی به خصوص پلاستیک زباله به وفور به این کشور صادر می‌شود.

صادرات پلاستیک به عراق

عراق یکی از مقاصد مهم و سودآور برای تجار ایرانی محسوب می‌شود؛ چراکه عراق با ایران مرز مشترک دارد. برای موفقیت در امر صادرات و واردات باید طرفین درک عمیقی از قوانین و مقررات گمرکی داشته باشند. عراق گرچه کشوری نفت‌خیز است و منابع نفتی فراوانی دارد؛ اما به دلیل نداشتن زیرساخت‌های لازم برای تولید مواد پلاستیکی به یک مصرف کننده تبدیل شده است. کالاهایی نظیر پلاستیک زباله، پلاستیک فریزر، نایلون‌های عریض، پلاستیک‌های دسته‌دار وغیره از ایران به عراق صادر می‌شود.

صادرات پلاستیک

صادرات پلاستیک به پاکستان

پاکستان از جمله مقاصد عالی برای کسب درآمدهای ارزی برای ایران به شمار می‌رود؛ از این رو تجار ایرانی به فور مواد پلاستیکی را به این کشور صادر می‌کنند. از جمله مواد و محصولاتی که از ایران به پاکستان صادر می‌شود می‌توان به پلاستیک‌های دسته‌دار، پلاستیک‌های عریض ،PVC غذایی، فیلم شیرینگ وغیره اشاره کرد.

صادرات پلاستیک به عمان

گسترش روابط تجاری بین ایران و عمان سبب تقویت روابط بین دو کشور نیز می‌شود. در سال‌های اخیر صادرات محصولات پلاستیکی به کشور عمان افزایش چشم‌گیری داشته است. از جمله این موارد می‌توان به پلاستیک‌های بسته‌بندی، کالاهای مصرفی وغیره اشاره کرد. برای سهولت در صادرات محصولات پلاستیکی کارخانه خود به کشور عمان امور صادراتی خود را به گسیل کالای شرق بسپارید.

صادرات پلاستیک به ارمنستان

توانمندی‌های ایران در صنعت پتروشیمی برای تولید مواد اولیه پلاستیکی را نباید نادیده گرفت. کشور ارمنستان از ایران فرآورده‌های پلمیری و مصنوعات پلاستیکی را خریداری می‌کند. کیفیت مواد اولیه پلاستیک ساخته شده در کشور ایران به قدری خوب است که می‌تواند با همتایان خارجی خود رقابت کند.

قوانین صادرات محصولات پلاستیک

اگر به دنبال صادرات محصولات پلاستیکی به خارج از کشور هستید، باید با قوانین صادرات آن کشور آشنا باشید و بنا بر دستورالعمل‌ها و قوانین آن کشور عمل کنید. قوانین صادرات محصولات پلاستیکی عبارت‌اند از:

  1. فرد باید مجوزهای لازم برای ارسال بار را دریافت کند.
  2. فرد باید تاییدیه‌های بهداشتی را دریافت نماید و شرایط بهداشتی را به طور کامل رعایت کند.
  3. محصول باید طبق قوانین و دستورالعمل‌های ایمنی ساخته شود.
  4. نمونه اولیه‌ای که به کشور مقصد ارسال می‌کنید از لحاظ بهداشت و ایمنی بررسی می‌شود. سپس با سایر کالاها انطباق داده خواهد شد.
  5. تشکیل پرونده گمرکی و تعیین ارزش گمرکی کالا

قوانین صادرات محصولات پلاستیک

قوانین صادرات پلاستیک در ایران و کشور مقصد مدارک مورد نیاز، پیش نیازهای صدور مجوز، رویه‌های گمرکی و محدودیت‌های صادرات برخی از کالاهای پلاستیکی را مشخص خواهد کرد. همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران نظارت مستقیمی روی رعایت قوانین صادرات محصولات پلاستیکی دارد.

دیدگاه‌ها