بیش بود یا کم اظهاری

بیش بود یا کم اظهاری

اگر تا حالا امور مربوط به واردات و کارهای گمرکی را انجام داده باشید قطعاً با عبارت بیش بود یا کم اظهاری برخورد کرده‌آید. در واقع بیش بود را یک نوع تخلف تلقی می‌کنند که به وسیله بعضی از واردکنندگان و تولیدکنندگان صورت می‌گیرد.

هنگامی می‌توان شاهد این تخلف بود که صاحب محصول ارزش محصولات وارد شده را خیلی بیشتر از رقم مشخص شده بیان کرده تا بتواند از اختلاف نرخ ارز بهره بیشتری برده و میزان ارز زیادی را بگیرد.

نیاز به مشاوره دارید؟

همین الان با مشاورین گسیل کالا تماس بگیرید:

اما کم اظهاری در نقطه مقابل بیش بود قرار داشته و به این معنی است که شما محصول وارد شده را به قیمتی کمتر از قیمت آن در سامانه ارزش‌گذاری به فروش برسانید. ما در این محتوا قصد داریم به طور کامل دو مفهوم بیش بود و کم اظهاری را بررسی و تحلیل کنیم. از این رو در صورت تمایل به آشنایی با این مفاهیم تا انتهای محتوا ما را همراهی کنید.

دلایل اعلام بیش اظهاری

بیش بود یا بیش اظهاری در واقع به مواردی گفته می‌شود که افراد ارزش کالاهای خریداری شده را از پول پرداخت شده واقعی بیشتر بیان کنند. این گونه موارد به عنوان یکی از تخلفات موجود در گمرک است که افراد به دلایل مختلف مانند بهره‌گیری بیشتر از میزان تفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد استفاده می‌کنند.

این اصطلاح بازرگانی در زمینه واردات کالا بیشتر شنیده می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت بیش بود یا کم اظهاری به دلایل مختلفی انجام می‌گیرد. یکی از دلایل بیان بیش اظهاری را می‌توان بهره‌مندی از حساب‌های ذخیره ارزی در بازه‌های زمانی بلند مدت و با سودهای کمتر اشاره کرد.

از طرف دیگر بیش بود در شرکت‌های سهامی عام و تعاونی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دیگر دلایلی که وارد کنندگان به دنبال اعلام بیش بود هستند، می‌توان به بهره‌مندی از تسهیلات بانکی اشاره کرد.

برخی دیگر نیز از این راهکار به منظور به دست آوردن منابع مالی برای کالا و محصولات ممنوعه و یا قاچاق استفاده می‌کنند. برای اینکه بتوانید بدون تجربه کم‌ترین دردسر واردات کامیون را انجام دهید، می‌توانید روی کمک مجموعه گسیل کالای شرق حساب کنید.

دلایل اعلام بیش اظهاری

مراحل اعتراض به بیش اظهاری

کسب اطلاعات و آگاهی کامل در رابطه با مسائل مربوط به بیش بود یا کم اظهاری می‌تواند وارد کنندگان را به تبرئه در مراحل مختلف اعتراض یاری نماید. یکی از اطلاعاتی که وارد کنندگان باید داشته باشند در رابطه با حق اعتراض به حکم گمرکی بیش اظهاری درباره آنان است.

در این حالت اختلافات به وجود آمده میان وارد کننده کالا و گمرک در مسیر مشخصی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. وارد کنندگان باید توجه داشته باشند که قبل از انجام ترخیص کالا می‌توانند در مهلت زمانی ۳۰ روزه اعتراض خود را ثبت کنند.

از طرفی پس از ترخیص کالا نیز اقدامات قانونی قابل انجام خواهد بود. برای واردات کامیون داف و یا سایر برندها می‌توانید از مجموعه ما یعنی گسیل کالای شرق کمک بگیرید. در ادامه به معرفی مراحل مورد نیاز برای ثبت اعتراض به بیش اظهاری می‌پردازیم.

  • انجام بررسی و ثبت اطلاعات مربوط به محموله‌های وارداتی
  • کشف تخلفات مربوطه توسط ماموران گمرک
  • رسیدگی به تخلف در دفاتر مربوطه
  • اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی
  • تجدید نظر
  • بررسی اعتراضات به وسیله دیوان عدالت اداری

مراحل اعتراض به بیش اظهاری

قوانین گمرکی بیش‌ بود

انجام واردات و صادرات در کشور تحت نظر گمرک انجام می‌گیرد. این ارگان دولتی قوانین و مقررات گوناگونی را در رابطه با بیش بود یا کم اظهاری تعریف کرده است.

بنابراین کسب اطلاعات درباره انواع قوانین گمرک می‌تواند به وارد کنندگان کالا کمک کند تا در مسیر قانونی و تعیین شده به کسب و کار بپردازند. براساس قوانین لحاظ شده در اداره گمرک ایران، اگر بیش اظهاری بالاتر از ۱۰ درصد ارزش واقعی کالا و محصولات باشد وارد کننده و یا صاحب کالا جریمه خواهد شد.

ارزش‌گذاری کالاها با توجه به مدارک به دست آمده و مواد قانونی تعیین شده به دست می‌آید. در ادامه به معرفی قوانین گمرکی برای بیش بود می‌پردازیم.

  • قانون اول، توقیف کالا و توقف فعالیت

اولین قانون در رابطه با توقف فعالیت‌ها در بیش اظهاری است. طبق این قانون در صورتی که کارشناسان و یا ماموران گمرکی با بررسی‌های انجام شده به بیش اظهاری برسند، این قابلیت را دارند که مانع از ترخیص کالا از گمرک شوند. در چنین حالتی توقیف کالاهای وارداتی در گمرک انجام خواهد شد.

  • قانون دوم، ارائه جریمه در صورت اثبات بیش اظهاری

بر اساس قانون دوم اگر در کمیسیون‌های مربوط به اداره گمرک اعلام بیش اظهاری توسط وارد کننده و یا صاحب کالا اثبات شود؛ براساس میزان تخلفات مربوطه جریمه خواهد شد.

  • قانون سوم، طرح و ثبت شکایت

در صورت برآورد جریمه توسط اداره گمرک برای صاحبان کالا و محصولات می‌توانند شکایت خود را ثبت کنند. امکان اعتراض برای صاحبان کالا به منظور تاخیر در ترخیص کالا فراهم است.

تفاوت بیش بود و کم اظهاری

گمرک‌های کشورهای مختلف دارای قوانین گوناگونی هستند. بیش بود یا کم اظهاری در قوانین گمرکی کاملاً عکس یکدیگر هستند. بیش بود به عنوان یکی از تخلفات گمرکی محسوب می‌شود که برخی از وارد کنندگان با دلایل گوناگون به آن روی می‌آورند. وارد کنندگان با ترفند بیش بود می‌توانند ارز دولتی دریافت کرده و قیمت کالای خود را بیش از حد مشخص شده بیان کنند.

در صورتی پیش بود به عنوان یک تخلف برای وارد کنندگان در نظر گرفته می‌شود که ارزش گذاری بیش از ۱۰ درصد انجام شده باشد. کم اظهاری در صورتی انجام خواهد شد که فرد کالا یا محصولات خود را کمتر از ارزش محصول در سامانه ارزش‌گذاری به فروش برساند.

زیرا روش محصولات نیز باید بر اساس تعرفه‌های مشخص شده و قیمت فاکتورهای موجود انجام گیرد. در صورت اثبات بیش اظهاری براساس بررسی‌های گمرک و یا سیستم‌های مربوط به بانک، متخلفان شناسایی شده و شامل جریمه و مجازات می‌شوند. شما براي توليد نایلون با کیفیت بالا و قیمت مناسب در تیراژ بالا می‌توانید به سایت ما مراجعه کرده و یا با ما در ارتباط باشید.

نحوه تعیین ارزش کالا چگونه است؟

به منظور تعیین مواردی همچون بیش بود یا کم اظهاری تعیین تعرفه و ارزش برای کالاهای مختلف وجود دارد. درواقع در محاسبه کالاهای وارد شده به گمرک تعیین ارزش کالا دارای اهمیت بسیار زیادی است. عدم توجه به این مسئله می‌تواند موجب بالا رفتن هزینه‌ها شده و ضررهای مالی را برای افراد به دنبال داشته باشد.

برای تعیین ارزش کالاها موارد گوناگونی را مورد توجه قرار می‌دهند. از جمله این موارد می‌توان به کیفیت کالا، کشور تولید کننده، هزینه‌های صرف شده برای حمل و نقل کالا، هزینه‌های مربوط به بیمه، باربری و تخلیه کالاها و … اشاره کرد.

تعیین ارزش کالا براساس فاکتورهای موجود، سوابق ارزشی و یا تقاضانامه کتبی در اداره گمرک انجام خواهد شد. با بررسی‌های به عمل آمده از تعیین ارزش کالا می‌توان به بیش بود یا کم اظهاری وارد کنندگان کالا و محصولات به صورت دقیق پی برد. لازم به ذکر است جهت خرید عمده استرچ کافیست کلیک نمایید.

نحوه تعیین ارزش کالا

بیش بود بانکی چیست؟

همانطور که گفته شد یکی از دلایل اعلام بیش بود در وارد کنندگان کالا و محصولات سود بیشتر از ارز نیمایی است. بر همین اساس بیش بود بانکی در واقع آن است که افراد برای بهره‌مندی بیشتر از ارز نیمایی، کالا و محصولات خود را با قیمت‌های بیشتری اعلام نمایند.

این کار موجب کسب درآمد و سوددهی بیشتری برای وارد کنندگان خواهد شد. درنهایت قیمت‌گذاری و ارزش کالاها به وسیله مدارک و اسناد ساختگی از قیمت واقعی آنها فراتر رفته و مشکلات بسیار زیادی را برای مردم یک کشور به وجود خواهد آورد.

بیش بود در امور گمرکی

به طور کلی بیش بود یا کم اظهاری در قوانین گمرکی به عنوان تخلف محسوب شده و در صورت انجام آنها مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است. در زمینه واردات کالا اگر فردی با سوء نیت و با دلایل مختلف مانند بهره‌مندی بیشتر از ارز نیمایی و تسهیلات بانکی، ارزش کالا را بیش از مقادیر ارزش‌گذاری شده اعلام نماید، بر اساس قوانین گمرکی مرتکب تخلف شده است.

به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت بیش بود در امور گمرکی در واقع ارائه اطلاعات غلط، ناصحیح و بیش از ارزش‌گذاری انجام شده درباره کالا و محصولات توسط وارد کنندگان است.

کم اظهاری در امور گمرکی

با توجه به اینکه قیمت‌گذاری و ارزش‌گذاری کالاهای مختلف در گمرک براساس موارد گوناگونی تعیین شده است؛ بنابراین اگر برخی افراد با مدارک و فاکتورهای تقلبی به دنبال بیش بود یا کم اظهاری باشند متخلف خواهند بود. به طورکلی کم اظهاری نقطه مقابل بیش بود است.

کم اظهاری در مواردی دیده می‌شود که وارد کنندگان کالا یا محصولات به صورت عمداً یا سهوا قیمت و ارزش کالا و محصولات خود را از مقدار واقعی و تعیین شده آن کمتر اعلام نمایند. مهم‌ترین هدف در اعلام کم اظهاری کم کردن تعرفه‌های گمرکی و مالیات ‌های تعلق گرفته به محصولات مختلف است.

بیش بود ارزش کالا

بیش اظهاری در زمینه واردات کالا و محصولات مختلف در گمرک به عنوان یک تخلف محسوب می‌شود. وارد کنندگانی که مرتکب این تخلف می‌شوند در واقع با دلایل مختلفی به دنبال افزایش قیمت یا ارزش کالا و محصولات خود بیش از قیمت‌های تعیین شده هستند.

این تخلف  در قوانین گمرکی شامل مجازات‌هایی مانند جریمه‌های نقدی، توقیف کالا و یا تعقیب قضایی خواهد شد. بیش بود یا کم اظهاری به نوبه خود توسط سیستم‌های بانکی و قیمت‌گذاری کالاها توسط کارشناسان امور گمرکی تشخیص داده می‌شوند.

پیامدهای بیش اظهاری

بیش بود یا کم اظهاری در گمرک دارای پیامدهای گوناگون قانونی هستند که افراد متخلف را شامل می‌شود. این پیامدها در واقع براساس میزان تخلف برای افراد در نظر گرفته می‌شود. در ادامه پیامدهای قانونی که برای بیش اظهاری در نظر گرفته شده است را معرفی می‌کنیم.

  • جریمه‌های نقدی

اگر تخلف مربوط به بیش اظهاری توسط اداره گمرک اثبات شود، متخلف محکوم به پرداخت جریمه نقدی خواهد شد. مقادیر مربوط به جریمه‌های نقدی را بر اساس مقادیر بیش اظهاری اعلام شده و کالاهای وارد شده تعیین می‌کنند.

  • ضبط و توقیف کالا

در صورتی که مقادیر بیش اظهاری اعلام شده توسط وارد کنندگان بسیار بالا باشد، گمرک می‌تواند در صورت اثبات کالاهای وارد شده را توقیف و یا ضبط نماید.

  • تعقیب قضایی

همان‌گونه که گفته شد اگر تقلب و سوء نیت وارد کنندگان در بیش اظهاری توسط گمرک به اثبات برسد، فرد متخلف را به مراجع قضایی معرفی خواهند کرد. در این صورت مجازات‌های اعمال شده برای افراد می‌تواند علاوه بر جزای نقدی، شامل حبس نیز باشد.

میزان جریمه نقدی در صورت بیش اظهاری کالا

در واردات و صادرات کالاهای مختلف ممکن است گمرک افراد را به انجام بیش بود یا کم اظهاری اعلام نماید. بر همین اساس در صورت اثبات این تخلفات توسط گمرک، باید نسبت به میزان تخلفات جریمه آنها نیز پرداخت شود.

معمولاً برای افرادی که بیش بود آنها توسط اداره گمرک به اثبات برسد جریمه‌های نقدی لحاظ خواهد شد. میزان این جریمه‌های نقدی به موارد گوناگونی بستگی دارد. از جمله این موارد می‌توان به نوع کالاهای وارد شده و کالاهای مجاز یا غیر مجاز اشاره کرد.

در صورتی که کالاهای وارد شده در حیطه کالاهای ممنوعه در گمرک باشد ممکن است ضبط کالا را نیز به دنبال داشته باشد. از طرفی اگر کالاهای مجاز شامل بیش اظهاری شود، جریمه‌های تعیین شده را بر اساس ارزش کالاها محاسبه خواهند کرد.

میزان جریمه نقدی در صورت بیش اظهاری کالا

کلام پایانی

در انتها باید اشاره داشت که داشتن اطلاعات کافی راجب بیش بود و یا کم اظهاری می‌تواند در امور مربوط به واردات و سایر موارد مشابه کمک زیادی به شما کند. ما در این محتوا سعی داشتیم تمامی اطلاعات مربوط به این موضوع را برای شما مطرح کنیم.

اکنون که با بیش بود یا کم اظهاری آشنا شدید به شما توصیه می‌کنیم به صورت عملی با آن برخورد کنید. اینگونه می‌توانید به شکل بهتری آن را درک کرده و کنترل کنید. اگر همچنان در ذهن خود سؤالاتی دارید می‌توانید برای ما آن را کامنت کرده تا کارشناسان ما در مجموعه گسیل کالای شرق پاسخگوی شما باشند.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب