CBM چیست؟

CBM چیست؟

Cubic Meter یا متر مکعب، واحد اندازه‌گیری حجم است که در حمل‌ و نقل و لجستیک استفاده می‌شود. به عبارت دیگر مشخص می‌کند که یک شی یا محموله، چه مقدار فضا را در یک کانتینر اشغال می‌کند.

با این فرایند، سازمان‌ها می‌توانند به‌طور موثری از تجهیزات خود نگهداری کنند و هزینه‌های حمل بار را کاهش دهند. درصورتی که شما هم از هزینه بالای حمل و نقل خسته شده‌اید یا می‌خواهید فضای بار کامیون خود را بهینه‌سازی کنید، درک این محتوا کمک زیادی به شما می‌کند؛ بنابراین تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

نیاز به مشاوره دارید؟

همین الان با مشاورین گسیل کالا تماس بگیرید:

CBM در حمل و نقل چیست؟

با کمک CBM می‌توانید بر اساس وزن یا حجم هر کدام که بیشتر باشد، هزینه حمل و نقل را محاسبه کنید. این روند به برنامه‌ریزی بهتر برای بارگیری کانتینر کمک می‌کند. ضمن این‌که از حداکثر فضای موجود در وسیله نقلیه نیز استفاده می‌کنید، مشتریان نیز با دانستن این عامل کلیدی، می‌توانند نوع و اندازه مناسب کانتینر را انتخاب و هزینه‌ها را برآورد کنند.

همان‌طور که می‌دانید بسیاری از کشورها مشتاق واردات نایلون به کشور خود هستند. صادرات نایلکس پس از اتمام مراحل تولید، توسط کارخانه به‌صورت هوایی، زمینی یا از راه دریایی انجام می‌گیرد. این محصولات در انواع و کیفیت‌های مختلفی تولید می‌شوند و نیاز عموم مردم را تا حد قابل توجهی رفع می‌کنند. شرکت‌هایی که دارای این محصولات هستند، می‌توانند با خیال آسوده محموله خود را با در نظر گرفتن CBM به کشورهای دیگر انتقال دهند.

کاربرد CBM در حمل و نقل

دانستن سی بی ام کالاها باعث می‌شود تا بهترین شکل بارگیری انجام شود. فرقی نمی‌کند که جابجایی کالا ازطریق زمینی، هوایی یا دریایی انجام ‌گیرد، CBM یک معیار اساسی برای محاسبه فضای اشغال‌شده در نظر گرفته شده است. در مجموع این عامل در حمل و نقل‌های زیر کاربرد فراوانی دارد.

  • حمل و نقل دریایی

CBM برای محاسبه هزینه کرایه، برنامه‌ریزی بارگیری، تعیین ظرفیت کشتی و انتخاب یک کانتینر مناسب در حمل و نقل دریایی کاربرد دارد.

  • حمل و نقل هوایی

 CBM برای محاسبه هزینه حمل بار هوایی و مشخص کردن ظرفیت در هواپیما استفاده می‌شود.

  • انبارداری

برای این‌که به محاسبه فضای مورد نیاز در خصوص نگهداری کالاها در انبار خود بپردازید، نیاز به CBM دارید.

  • حمل و نقل زمینی

در حمل و نقل زمینی CBM برای سنجش هزینه کرایه کالا با استفاده از کامیون و تریلر کاربرد دارد.

از آن‌جا که واردات کالا یک کار اصولی و با قاعده ای است، بدون آگاهی از آن نمی‌توان در این حوزه موفق بود. به عنوان مثال واردات شمش طلا به تنهایی و بدون مشاوره، سخت و طاقت فرسا خواهد بود. در نتیجه به یک راهنما نیاز دارید تا شما را با تمامی مراحل آشنا کند و با داشتن تجربه کاری هرگونه خدماتی را برای دریافت بار به شما ارائه دهد.

کاربرد CBM در حمل و نقل

ظرفیت CBM هر کانتینر

کانتینرها به‌طور کلی یکی از تجهیزات مهمی به شمار می‌آیند که با داشتن محفظه‌های بزرگ برای حمل و نقل انواع بارها مورد استفاده قرار می‌گیرند. کدهای نوشته شده روی آن مشخصاتی را نشان می‌دهد که یک واحد تعیین‌شده در کل دنیا است و از جمله آن می‌توان به Cbm اشاره کرد. این عامل یک راه‌حل مناسب برای محاسبه حجم محموله‌های بین المللی و داخلی است.

هر نوع کانتینر ظرفیت مشخصی دارد که بسته به نوع کالا و نوع بسته‌بندی محصولات، تغییر می‌کند. کل کانتینرها در ابعاد 10، 20، 40 و ۴۵ فوت ساخته می‌شوند که ۲۰ فوت و ۴۰ فوت برای حمل محموله‌های خشک مورد استفاده قرار می‌گیرند. در کل از عوامل موثر بر ظرفیت CBM می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • ابعاد داخلی کانتینر: طول، عرض و ارتفاع به‌طور مستقیم در ظرفیت CBM تاثیر می‌گذارد. به عنوان مثال، یک کانتینر با ظرفیت ۱۰ فوت می‌تواند ۱۶ متر مکعب حجم را در خود جای دهد.
  • وزن بار: برخی از کانتینرها محدودیت وزنی دارند؛ به همین منظور حجم و وزن کالا در تعیین ظرفیت، نقش محوری دارد.
  • چیدمان کالا: نحوه چیدن کالا در داخل کانتینر بر ظرفیت CBM و میزان فضای اشغال‌شده تاثیرگذار است.
  • نوع بسته‌بندی: بسته‌بندی مناسب کالا علاوه‌بر این‌که منجر به بهینه‌شدن فضای کانتینر می‌شود از آسیب‌دیدن آن درحین حمل و نقل جلوگیری می‌کند.

ظرفیت CBM هر کانتینر

فرمول CBM و نحوه محاسبه آن

برای محاسبه سی بی ام باید طول، عرض و ارتفاع را به متر تبدیل کرده و سپس اعداد را با هم ضرب کنید. ضمن این‌که برای هر بسته یا کالا باید سی بی ام را به‌صورت جداگانه اندازه‌گیری ‌کنید. دقت در این فرایند، بسیار مهم و ضروری خواهد بود؛ زیرا که کوچک‌ترین اشتباه منجر به افزایش هزینه‌های حمل و نقل می‌شود. البته برخی از کالاهای نامنظم مانند لوله‌ها یا قطعات بزرگ نیاز به روش خاصی برای محاسبه دارند که کمی پیچیده‌تر است.

تاثیر CBM بر هزینه‌های باربری

CBM که یک عامل کلیدی در مدیریت زنجیره تامین است، می‌تواند به بهبود بهره‌وری و افزایش دقت در عملیات حمل و نقل کمک کند. ضمن این‌که ارائه اطلاعات دقیق سی بی ام در اسناد گمرکی، روند ترخیص کالا را سریع‌تر می‌کند. هرچه CBM بار شما بیشتر باشد، بی‌شک هزینه حمل و نقل هم بالاتر خواهد بود. از عواملی که بر اساس سی بی ام در تعیین هزینه حمل و نقل نقش دارند می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • هزینه‌های جابجایی ترمینال
  • هزینه‌های حمل و نقل داخلی
  • هزینه‌های مربوط به تنظیم سوخت

چگونه CBM را برای حمل و نقل هوایی محاسبه کنیم؟

با محاسبه CBM در حمل و نقل هوایی، می‌توانید نرخ‌های مختلف شرکت‌های هواپیمایی را مقایسه و بهترین گزینه را انتخاب کنید. همچنین توان ظرفیت مورد نیاز هواپیما را بسنجید و برنامه‌ریزی دقیق‌تری انجام دهید. محاسبه حجم محموله برای حمل و نقل هوایی با دیگر حمل و نقل‌های زمینی و دریایی متفاوت است. در این مورد یک فرمول استاندارد برای تعیین وزن حجمی یک بار استفاده می‌شود که می‌توان آن را به‌صورت زیر بیان کرد:

ضرب طول در عرض در ارتفاع و سپس تقسیم نتیجه بر ۶۰۰۰ است. در ضمن به یاد داشته باشید که ۱۶۷ کیلوگرم معادل یک CBM خواهد بود.

محاسبه CBM برای حمل و نقل هوایی

سخن پایانی

با درک دقیق CBM  نحوه محاسبه آن، دیگر می‌توانید هزینه حمل و نقل را کاهش دهید و دغدغه‌ای برای ظرفیت فضای مورد نظر نداشته باشید. همچنین با به کارگیری اصول مربوط به آن از سلامت و امنیت کالای خود نیز اطمینان حاصل کنید. اگر به حوزه بازرگانی علاقه دارید یا در این زمینه فعالیت می‌کنید، می‌توانید در سایت گسیل در کم‌ترین زمان ممکن هرگونه عملیات تجاری، واردات، صادرات کالا و مشاوره بازرگانی را تحت پوشش خود قرار دهید.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب