برای ثبت سفارش و ترخیص کالا و واردات از مناطق آزاد داشتن این کارت الزامی است. بازرگانی این کارت اطلاعات شخصی مهمی از صاحب آن درج شده است. برای افرادی که در حوزه تجارت فعالیت دارند دریافت این کارت الزامی است. در این مطلب شما را با انواع کارت بازرگانی و و نحوه صدور آن آشنا میکنیم.
انواع کارت بازرگانی
کارت عضویت اتاق بازرگانی در ۲ نوع حقیقی و حقوقی صادر میشود و افراد واجد شرایط باید برای دریافت کارت مدارک مورد نیاز را ارائه کنند. از نظر نوع کارایی و نحوه صدور میتوان این کارت را به ۴ دسته مجزا تقسیم کرد:
کارت بازرگانی تجاری
کارت تجاری به افراد حقیقی و حقوقی تعلق میگیرد که قصد تجارت در حوزه بین الملل دارند. شرکتهای صادرات و واردات با داشتن این کارت میتوانند فعالیت گستردهای داشته باشد. با در دست داشتن این مجوز میتوانید به راحتی کالاهای خود را از گمرک ترخیص کنید.
بازرگانانی که این کارت را دریافت کردهاند میتوانند کارهای مربوط به حق العمل کاری خود را به صورت قانونی در گمرک انجام دهند. کارت بازرگانی تجاری به عنوان بهترین کارت برای شرکت واردات کالا به شمار میرود که با آن میتوان ثبت سفارش و ترخیص و کارهای صادرات و واردات را به راحتی انجام داد.
کارت بازرگانی خدماتی
این کارت فقط برای افراد حقیقی صادر میشود و به کمک آن میتوان خدماتی را به متقاضیان ارائه کرد. افراد حقیقی با داشتن چنین مجوزی میتوانند در زمینه خدماتی سرمایه گذاریهای لازم را هم انجام دهند.
دارندگان این کارت فقط میتوانند در زمینه خدماتی فعالیت داشته باشند و حوزه کاری آنها کاملا مشخص است. برای دریافت این کارت نیاز است تا متقاضیان مدارک لازم را ارائه کنند.
کارت بازرگانی موردی
کارت موردی برای اشخاص حقیقی و حقوقی در نظر گرفته میشود و بهترین کارت بازرگانی است. افرادی که این مدرک را دریافت میکنند میتوانند فقط برای یک بار یک کالای مشخص را از گمرک ترخیص کنند. این مجوز به صورت دائمی نیست و تنها برای زمان خاصی در نظر گرفته میشود. زمانی که کالای مورد نظر ترخیص میشود این کارت دیگر اعتباری ندارد.
کارت بازرگانی تولیدی یا صنعتی
کارت تولیدی یا صنعتی به اشخاص حقیقی و حقوقی که در صنعت و تولید فعالیت دارند تعلق میگیرد. اگر برای پیشرفت در زمینه تولید نیاز به مواد اولیه و دستگاه و تجهیزات دارید به کمک این کارت میتوانید آنها را به کشور وارد کنید.
برای شرکتهایی که کار واردات کامیون را انجام میدهند این کارت بهترین گزینه است. کارت بازرگانی تولیدی یا صنعتی شرایط خوبی را پیش روی صنایع قرار داده است. این افراد با دریافت کارت میتوانند از مزایای خوب ان نهایت استفاده را ببرند.
شرایط صدور کارت بازرگانی
برای صدور کارت عضویت بازرگانی افراد حقیقی و حقوقی باید شرایط لازم را داشته باشند. تجار و بازرگانان با مراجعه به اتاق بازرگانی میتوانند فرمهای مربوط به دریافت کارت را پر کنند. اولین شرط برای صادر شدن این مجوز صحت اطلاعات مربوط به تجارت است که شما باید با دقت و به درستی در فرم ثبت کنید. شرایطی که برای افراد حقیقی ایرانی در نظر گرفته شده عبارت است از:
- فرد حقیقی باید حداقل ۲۳ سال سن داشته باشد.
- برای دریافت کارت بازرگانی برگ پایان خدمت یا معافیت آقایان الزامی است.
- داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با کار یا فعالیت به مدت ۳ سال در زمینه تجاری و تولیدی که ۲ نفر آن را تایید میکنند و خود دارای کارت هستند.
- داشتن محل کسب که ثبت شرکتی شده باشد.
- فرد حقیقی باید دفتر قانونی یا اظهارنامه ثبتی داشته باشد.
- از دیگر شرایط میتوان به ارائه گواهی عدم سوپیشینه اشاره کرد.
- شخص متقاضی باید در یکی از بانکهای داخلی حساب جاری معتبر داشته باشد.
- با قوانین گمرکی آشنایی داشته باشد.
شرایط صدور کارت برای اشخاص حقوقی متفاوت است و این افراد باید مدارک زیر را برای اخذ این مجوز معتبر ارائه کنند:
- اشخاص حقوقی دارای شرکت هستند و این سازمان یا شرکت باید فضای اداری یا تجاری مستقر در مکانی خاص داشته باشد.
- برای دریافت کارت بازرگانی سن مدیرعامل شرکت حقوقی باید حداقل ۲۳ سال باشد.
- از دیگر شرایط مورد نیاز میتوان به داشتن پرونده مالیاتی برای شرکت اشاره کرد.
- شرکت بتواند تعهدنامههای مورد نیاز را ارائه کند.
- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری الزامی است.
- شرکت برای فعالیتهای تجاری تمکن مالی داشته باشد.
- باید تعهد دهد که از کارت استفاده غیر قانونی نمیکند.
- شرکت باید با قوانین گمرکی آشنایی کامل داشته باشد.
مراحل صدور کارت بازرگانی
بعد از آشنایی با شرایط صدور کارت حال نیاز است تا مراحل صدور را به ترتیب پشت سر بگذارید تا بتوانید در کمترین زمان این مجوز رسمی را در دست داشته باشید و فعالیت تجاری خود را شروع کنید. پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا امروزه این خدمات به صورت آنلاین ارائه شوند.
در این شرایط فرد متقاضی میتواند به صورت آنلاین و در کمترین زمان کارت بازرگانی خود را دریافت کند. اولین مرحله برای صدور کارت ثبت نام در سامانه و تکمیل فرم درخواست است. بعد از اینکه اطلاعات خود را به درستی در فرم ثبت کردید حال نوبت آن است که مدارک را در سامانه بارگذاری کنید.
در این مرحله فرم دال یا گواهی را تکمیل و امضا کنید و به سازمان تحویل دهید. شما میتوانید تمام مراحل صدور را در سامانه پیگیری کنید. اگر مدارک ناقص باشد برای شما پیامک ارسال میشود و باید مدارک را کامل کنید. افراد حقیقی میتوانند با کد ملی و رمز عبور و افراد حقوقی بل شناسه ملی شرکت و رمز عبور به سامانه وارد شوند.
مراحل اخذ کارت بازرگانی باید به ترتیب طی شود. پس از تایید پرونده کلاس آموزشی برای متقاضیان برگزار میشود و باید به صورت آنلاین کلاس را رزرو و در آن شرکت کنند. پس از اتمام مراحل طی ۵ الی ۷ روز کارت صادر میشود. اداره بازرگانی کارت را برای شما پست میکند و خود فرد باید کارت را تحویل بگیرد.
مدارک مورد نیاز جهت صدور کارت بازرگانی
در فرایند صدور کارت باید مدارکی را ارائه کنید. نیاز است تا افراد حقیقی و حقوقی مدارک زیر را به همراه داشته باشند:
- ارائه عکس ۴×۳ برای تشخیص هویت افراد
- اصل کارت ملی به همراه کپی واضح آن
- اصل شناسنامه به همراه کپی
- فرم تکمیل شده درخواست صدور کارت بازرگانی
- ارائه مدرک تحصیلی دیپلم به بالا
- ارائه گواهی عدم سو پیشینه
- اجاره نامه یا سند ملکی معتبر
- کد اقتصادی
- مدارک شناسایی اعضای حقوقی
- ارائه آخرین روزنامه رسمی
- آخرین آگهی تغییرات شرکت
- سند مالکیت یا اجاره نامه شرکت
تمدید کارت بازرگانی
کارتی که اعتبار آن تمام شده باطل است و شما نمیتوانید از آن استفاده کنید. کارت عضویت بازرگانی به مدت ۱ تا ۵ سال اعتبار دارد و زمانی که اعتبار آن به اتمام می رسد تجار و بازرگانان نمیتوانند فعالیتی داشته باشند. این اعتبار سنجی توسط اتاق بازرگانی انجام میشود و نیاز است بعد از اتمام اعتبار شما اقدام به ثبت درخواست تمدید کارت به صورت حقوقی و حقیقی کنید.
با تمدید کارت متقاضی دوباره مجوزهای لازم برای صادرات و واردات را کسب میکند. برای تمدید کارت بازرگانی باید مدارکی که برای صدور ارائه کردید را دوباره به همراه داشته باشید. کارشناس مدارک را از شما تحویل گرفته و آنها را بررسی میکند. فرم دال یا گواهی مجدد تکمیل و مهر و امضا میشود.
مدارک و فرم باید در سامانه بارگذاری شوند. سامانه قسمتهای مختلفی دارد که باید بخش تمدید و اخذ کارت را انتخاب کنید. زمانی که در اتاق بازرگانی حضور دارید باید اصل کارت را هم ارائه کنید. اگر مشکلات مالیاتی و تخلف و شکایت نداشته باشید کارت برای شما تمدید میشود؛ اما در صورت تخلف و شکایت تمدید امکان پذیر نیست.
مراحل تمدید کارت بازرگانی
تجار و بازرگانان برای تمدید کارت بازرگانی خود باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنند:
- در مرحله اول باید وارد سامانه مربوطه شدند و گزینه ورود را کلیک کنند.
- اگر تاکنون در سایت ثبت نام نکردهاید نیاز است تا ابتدا ثبت نام را انجام دهید.
- با بارگذاری گزینه صلاحیت بخش مربوطه برای شما فعال میشود.
- گزینه تمدید درخواست تمدید کارت را انتخاب کنید.
- در این مرحله فرمی برای شما باز میشود که باید اطلاعات داخل آن را تکمیل کنید.
- بعد از آن مدارک مورد نیاز باید بارگذاری شود.
- پس از تکمیل تمام مراحل کارشناسان اتاق بازرگانی درخواست شما را به صورت دقیق بررسی میکنند.
- به کمک نام کاربری و رمز عبوری که در فرایند ثبت نام در سامانه به شما داده میشود میتوانید وارد سایت شوید و درخواست خود را ثبت کنید.
مدارک لازم جهت تمدید کارت بازرگانی
برای اینکه بتوانید تمام مراحل تمدید کارت بازرگانی را به خوبی پشت سر بگذارید نیاز است تا مدارک ضروری را از قبل آماده کنید. تهیه و ارائه مدارک شناسایی معتبر به همراه کپی آنها کاملا الزامی است. مدارک زیر باید مطابق با دستورالعملها و به طور کامل در سامانه بارگذاری شوند:
- بارگذاری کد اقتصادی
- ارائه گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای تمدید کارت
- گواهی عدم سو پیشینه
- اگر کارت مربوط به شخص حقوقی است آگهی تغییرات در مدیریت و سایر بخشها
- مدارک اصلی از اطلاعات هویتی مثل کارت ملی و شناسنامه
- ارائه کارت پایان خدمت
- مدارک مربوط به شرکت یا دفتر مرکزی مانند آدرس و کد پستی
- تصاویر واضح از سند مالکیت شرکت یا دفتر
- تصویر مدرک تحصیلی یا گواهی فعالیت تجاری و پروانه بهره برداری
- گواهی مربوط به پلمپ دفاتر قانونی
- ارائه مفاصاحساب مالیاتی
- تمدید کارت بازرگانی با بارگذاری گواهی اظهارنامه ثبت دفتر بازرگانی
- شماره حساب جاری
- کد کارگاه تامین اجتماعی
با بارگذاری این مدارک افراد حقیقی و حقوقی میتوانند اقدام به تمدید کارت عضویت بازرگانی خود کنند. برای تأیید هویت و صلاحیت متقاضیان ارائه این مدارک نیاز است. تمدید کارت مطابق با قوانین و مقررات تجارت بین الملل است. افرادی که کارت آنها دارای اعتبار است میتوانند با مجوزهای لازم کار خود را انجام دهند.
موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی
برخی سازمانها و اشخاص حقیقی بدون داشتن کارت عضویت بازرگانی هم میتوانند کار تجارت را انجام دهند که در اینجا معرف آنها هستیم:
- قشر پیله وران از داشتن کارت معاف هستند و میتوانند بدون آن کالاهایی را صادر یا وارد کنند.
- شرکت تعاونی مرزنشینان از سازمانهای معاف از کارت است که میتواند فعالیت گستردهای هم داشته باشد.
- کالاهایی که طبق تشخیص گمرک صدور آنها برای فروش نیست نیازی به کارت بازرگانی ندارند.
- ملوانان ایرانی که روی شناورهای بین سواحل ایران و کشورهای دیگر در حال تردد هستند نیازی به صدور کارت ندارند.
- کارگران ایرانی که خارج از کشور شاغل هستند اگر کارنامه شغلی از وزارت کار داشته باشند دیگر نیازی به کارت ندارند.
آیا کارت بازرگانی مالیات دارد؟
کارت عضویت بازرگانی مشمول مالیات میشود و دارندگان این کارت برای صادرات و واردات باید مالیات تعیین شده را پرداخت کنند. طبق قوانین تجاری میزان نقل و انتقالات خاصی برای کالاها مشخص شده است. تجار و بازرگانانی که برای تجارت از این میزان معین شده عبور میکنند و کالاهایی با حجم بالا را صادر یا وارد میکنند باید مالیات مربوط به آن را پرداخت کنند.
مالیات از درآمد به دارندگان کارت بازرگانی تعلق میگیرد. هر چه میزان سود بیشتر باشد درصد مالیات هم افزایش پیدا میکند. اگر افراد حقیقی و حقوقی بر اساس قوانین تعیین شده کالا را با حجم خاصی صادر یا وارد کنند مالیات زیادی به آنها تعلق نمیگیرد.
مزایای کارت بازرگانی چیست؟
کارت عضویت اتاق بازرگانی یک مجوز رسمی برای تجارت است و بازرگانانی که این مدرک را به همراه نداشته باشند نمیتوانند به صورت رسمی و قانونی کار خود را انجام دهند. مزایای این کارت برای افراد حقیقی و حقوقی یکسان است و موقعیت و اعتبار اجتماعی آنها را بیشتر میکند. در اینجا به دیگر مزایای این کارت اشاره میکنیم:
- سادگی و سهولت ترخیص کالا از گمرک
با صدور این کارت شرکتهای بزرگ و کوچک میتوانند کار ترخیص کالا از گمرک را به راحتی انجام دهند. در واقع مهمترین کاربرد کارت بازرگانی دریافت مجوز ترخیص از گمرک است.
- سهولت در ثبت سفارش
برای ثبت سفارش کالا از کشورهای مختلف نیاز است تا افراد حقیقی و حقوقی کارت عضویت بازرگانی را در اختیار داشته باشند. با چنین مجوزی هر نوع کالایی قابل سفارش است.
- صادرات تمام کالاهای بازرگانی مجاز به کشورهای دیگر
اگر قصد صادرات کالا های مجاز به کشورهای دیگر را دارید باید ابتدا نسبت به صدور کارت عضویت بازرگانی اقدام کنید. با در دست داشتن این مدرک صادرات به راحتی انجام میشود.
- واردات کالا از مناطق آزاد
از دیگر مزایای این کارت میتوان به واردات انواع کالاها از مناطق آزاد اشاره کرد. بازرگانان با داشتن مدرک معتبر میتوانند بدون محدودیت واردات را انجام دهند.
- صدور ویزای تجارت
صدور ویزای تجارت از مزایای دیگر کارت بازرگانی است. با صادر شدن این ویزا بازرگانان و تجار میتوانند برای تجارت به هر کشوری سفر کنند.
- صدور گواهی مبدا
با در دست داشتن کارت عضویت بازرگانی گاهی مبدا هم برای شما صادر میشود که در چنین شرایطی از پرداخت مالیات و عوارض گمرکی معاف خواهید شد.
- شرکت آسان در نمایشگاه های بین المللی داخلی و خارجی
افراد حقیقی و حقوقی که این مجوز رسمی را به همراه دارند میتوانند به راحتی در نمایشگاههای داخلی و خارجی شرکت کنند و تجربیات خوبی در این حوزه بدست آورند.
- عضویت در اتاق بازرگانی
وقتی کارت عضویت اتاق بازرگانی را دریافت میکنید در واقع شما عضوی از سازمان خواهید شد که میتوانید با کارت بازرگانی به راحتی صادرات و واردات را انجام دهید.
- ارتباط با تمام تجار خارجی
گسترده شدن دامنه ارتباطات مهمتزین مزیت داشتن این کارت است. تجار داخلی با چنین مجوزی میتوانند به آسانی با تجار خارجی ارتباط بگیرند و روابط خود را گستردهتر کنند.
- شان و موقعیت اجتماعی مطلوب
برای رسیدن به موقعیت اجتماعی و اعتبار مطلوب باید با مجوزهای قانونی کار تجارت را انجام دهید. داشتن کارت عضویت بازرگانی یکی از این مجوزها است که برای تجار امتیاز محسوب میشود.
- اعتماد سازی در جامعه
تاجرانی که کار خود را به صورت قانونی و با مجوزهای لازم انجام میدهند بهتر میتوانند اعتماد و نظر جامعه را به سوی خود جلب کنند. این کارت میتواند در جلب اعتماد به این افراد کمک زیادی کند.
- توانمندی قانونی برای تجارت
برای اینکه بتوانید بدون محدودیت کار تجارت را در پیش بگیرید نیاز است تا مدارک و مجوزهای لازم را همراه داشته باشید. با کارت عضویت بازرگانی که یک سند رسمی است تواناییهای شما برای تجارت بیشتر خواهد شد.
معایب کارت بازرگانی
صدور کارت عضویت بازرگانی در کنار مزایایی که برای تجار و بازرگانان به همراه دارد با خطرات و معایبی هم همراه است. در واقع بزرگترین عیب این مجوز پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است. افرادی که برای دریافت این کار اقدام میکنند میزان مالیات مشخصی برای آنها در نظر گرفته میشود.
افرادی که اقدام به اجاره و فروش این کارت می کنند با مشکلاتی روبرو میشوند. با در اختیار داشتن این کارت میزان سود تجار و بازرگانان به راحتی مشخص میشود و دولت میتواند بر اساس میزان مالیات را مشخص کند. حبس و جریمه نقدی از خطرات کارت بازرگانی است و تجار را تهدید میکند.
افرادی که مالیات را پرداخت نکنند مشمول این جریمه ها میشوند. انتشار حکم افراد متخلفی که دارای کارت هستند میتواند اعتبار و وجه اجتماعی آنها را خدشه دار کند. افرادی که برای دریافت کارت اقدام میکنند بهتر است از معایب آن هم اطلاع کامل داشته باشند.
سخن پایانی
با در دست داشتن این کارت افراد حقیقی و حقوقی میتوانند در سطح بین المللی و جهانی تجاری گسترده داشته باشند. برای دریافت این کارت باید مدارک لازم را در اختیار داشته باشید و مراحل مورد نیاز را به ترتیب طی کنید. کارشناسان سایت گسیل کالاهای شرق در تمام مراحل درخواست و ثبت کارت بازرگانی پاسخگوی سوالات شما هستند و مشاورههای خوبی را ارائه میکنند تا مسیر صدور و تمدید برای شما هموارتر شود. با پرسنل مجرب ما میتوانید در کمترین زمان کارت عضویت بازرگانی را دریافت کنید.